Algemeen
Borculo

19 december 2020

Kerst in PG De Wijngaard in coronatijd

Kerst in PG De Wijngaard in coronatijd

BORCULO – Met het ingaan van de lockdown wist iedereen zeker dat het dit jaar een andere ‘feestmaand’ zou gaan worden dan anders. Dit geldt natuurlijk ook voor de kerstvieringen. Om toch te zorgen voor een sfeer tijdens de kerstdagen is in Protestantse Gemeente De Wijngaard gekozen voor de volgende aanpak:

Kerstavond
De gebruikelijk kerstnachtdienst zal dit jaar op een alternatieve wijze worden gevierd. Dit keer géén dienst in de kerk, maar een film (!). Deze film is samengesteld uit bijdragen vanuit de verschillende kernen, waarin het kerstverhaal doorheen geweven is.
Vanaf 20.00 uur is deze film te bekijken op www.pgdewijngaard.nl/kerstnacht.

In Gelselaar zal de kerk van 19.00 – 19.45 uur worden opengesteld voor wie dat wil om even binnen te lopen en eventueel een kaarsje te branden. Om 24.00 uur zullen op diverse locaties kerkklokken geluid worden om de geboorte van Jezus aan te kondigen.

Kerstmorgen
Om 10.00 uur zal er een online-kerkdienst zijn vanuit de Joriskerk in Borculo, waarin beide predikanten zullen voorgaan. De gebruikelijke muzikale omlijsting zal deze keer iets groter en feestelijker zijn.

Oudejaarsavond
In Geesteren zal de gereformeerde kerk van 18.00 – 18.45 uur worden opengesteld voor iedereen die daar behoefte aan heeft om even binnen te lopen en eventueel een kaarsje te branden. Om 19.00 uur zal er een online-viering uitgezonden worden vanuit de Joriskerk. Hierin zal ds. Co Janssen voorgaan. Alle online-vieringen zijn te volgen via www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren

Oproep voor wens 2021

Normaal gesproken ontmoeten we elkaar en groeten we elkaar en wensen we elkaar alle goeds toe rondom de jaarwisseling. In deze tijd is het wat moeilijker. Daarom wordt iedereen uitgenodigd om elkaar, voor 29 december, via een mail naar wens2021@pgdewijngaard.nl een wens te delen. Deze wensen worden verzameld en in een ‘woordwolk’ op oudejaarsdag via de mail verstuurd en op de website geplaatst.

“Zie naar elkaar om in deze tijd, vooral naar hen die zich in deze tijd nog meer ‘alleen’ voelen. We hopen op gezegende feestdagen.” besluit PG De Wijngaard.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook