Algemeen
Borculo

23 december 2020

Kerstactie van Pax Kinderhulp Borculo

Kerstactie van Pax Kinderhulp Borculo

BORCULO – Het coronavirus heeft ons nog steeds in haar greep. Niet alleen in Nederland is de situatie nog steeds zorgwekkend, ook in de overige landen van Europa stijgt het aantal besmettingen. Dat is ook de reden, dat door de werkgroep Pax Kinderhulp Borculo deze zomer geen vakantie kon worden georganiseerd voor 24 kansarme kinderen.

Hopelijk wordt niet alleen Nederland, maar de gehele wereld begin volgend jaar bevrijd van dit virus, zodat het normale leven weer geleidelijk op gang komt. Dus ook het organiseren van een welverdiende vakantie voor kansarme kinderen uit kindertehuizen, die als gevolg van slechte sociale gezinsomstandigheden uit huis zijn geplaatst dan wel kinderen uit weeshuizen, die hun ouders zijn verloren.

Geen vakantie, wel een Kerstverrassing

De werkgroep Pax Kinderhulp Borculo is druk bezig met de voorbereiding van een Kerstactie bestemd voor enkele kindertehuizen en weeshuizen in Katowice (Polen) en de directe omgeving. In nauwe samenwerking met de organisatie PZKS (Katowice, Polen), de evenknie van Pax Kinderhulp, is het de bedoeling om eind december 2020 enkele kindertehuizen en weeshuizen, in de directe omgeving van Katowice te voorzien van o.a. schoolmateriaal, mutsen, sjaals, kleding, naaimachines etc. Met name vanwege de strenge winters in Polen is warme kleding erg gewenst is.

De aanschafkosten welke hiermee zijn gemoeid zullen door Pax Kinderhulp Borculo worden vergoed. Doordat in 2020 vanwege het coronavirus geen vakantie kon worden georganiseerd voor 24 kansarme Poolse kinderen, is besloten een deel van bespaarde kosten voor deze vakantie te besteden aan de Kerstactie. Dat de voorbereiding daarvan het nodige voorwerk met zich meebrengt, zal niemand verbazen. Voortdurend is er contact met de Poolse organisatie van Pax Kinderhulp om een en ander in goede banen te leiden.

Pax Kinderhulp Borculo is dan ook de gulle gevers, zoals kerken, gemeente Berkelland, ondernemers en particulieren, bijzonder erkentelijk voor hun donaties, waardoor de meest elementaire zaken zoals warme kleding aan deze kinderen kunnen worden verstrekt. In januari 2021 zal in Bytom (omgeving Katowice) een nieuw kindertehuis worden geopend, voor zieke kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. Om in dit tehuis deze kansarme kinderen te kunnen ontvangen, is natuurlijk alles welkom. Pax Kinderhulp Borculo zal in overleg met PZKS bekijken, op welke wijze dit kindertehuis hulp kan worden geboden.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook