Algemeen
Borculo
Featured

26 januari 2021

Start bouw Integraal Kind Centrum na huurovereenkomst

Start bouw Integraal Kind Centrum na huurovereenkomst

BORCULO – Op vrijdag 22 januari ondertekenden Schoolbestuur Sint Joris en Kinderopvang Avonturijn een huurovereenkomst met het oog op de realisatie van een Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Hoflaan 4 in Borculo. Begin januari is gestart met de bouwkundige invlechting van het kinderdagverblijf, de peutergroep en de bso-groepen van Avonturijn in de bestaande basisschool.

De directeur-bestuurder van Daltonschool Sint Joris, Annet Wensink, tekende in de hoedanigheid van de bouwheer van het kindcentrum en voor Avonturijn deed Herbert Prins dit als directeur-bestuurder van kinderopvang Avonturijn. Binnen het in september jl. vastgestelde IHP (Integrale Huisvestingsplan) van de gemeente Berkelland is dit het eerste project in uitvoering.
In de aanloop naar de bouw en de ontwikkeling van het IKC heeft het schoolbestuur besloten om dit samen te doen met kinderopvang Avonturijn. Een verdere belangrijke stap op weg naar realisatie van de samenwerking is de ondertekening van deze huurovereenkomst. Het overleg over de wijze waarop deze verdergaande samenwerking vorm gaat krijgen is volop gaande. De deur van het IKC staat open voor alle Borculose kinderen van 0-13 jaar.

Annet Wensink, directeur-bestuurder van Daltonschool Sint Joris, sprak haar vertrouwen uit in de toekomstige samenwerking. Zij bedankte Gerben van Heun, adviseur van de school en de directeur-bestuurder van Avonturijn, Herbert Prins en Yolanda Bensink adviseur IKC & Kwaliteit bij Avonturijn, voor de inspanningen om samen zo ver te komen. Van beide kanten werd het vertrouwen in de toekomst uitgesproken, maar zonder de gebruikelijke handdruk. Want dat doe je niet in coronatijd.
In december is de bouwovereenkomst getekend met Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen en installatiebedrijf WSI uit Groenlo. Daarmee is tevens een nieuwe stap gezet op het pad om een eerste IKC in Borculo te realiseren.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook