Home » Borculo » Staring College getroffen door cyberaanval en betaalt losgeld
Algemeen
Borculo

26 februari 2021

Staring College getroffen door cyberaanval en betaalt losgeld

Staring College getroffen door cyberaanval en betaalt losgeld

BORCULO / LOCHEM – Het Staring College is getroffen door een cyberaanval. Criminelen hadden bestanden versleuteld en losgeld geëist. De scholengemeenschap, met vestigingen in Borculo en Lochem, is ingegaan op de eis en heeft geld overgemaakt.

De cyberaanval werd afgelopen dinsdag ontdekt. In gesprek met Tubantia vertelt directeur Carlien Krist-Spit dat er de afgelopen dagen nauw samengewerkt is met onderzoeksbureau Northwave. “Uit hun onderzoek bleek dat er zóveel gegevens versleuteld waren dat de continuïteit van het onderwijs en de examens in gevaar kwamen. Ook de digitale geschiedenis van de school was ontoegankelijk geworden.” laat de schooldirecteur weten.

Om de continuïteit van de school te waarborgen is er besloten om losgeld te betalen. Hoeveel er is betaald, is niet bekend gemaakt. Alle leerlingen zullen aankomende maandag nieuwe logingegevens ontvangen om weer digitaal aan de slag te kunnen. Het Staring College geeft aan dat er maandag online les nog niet mogelijk is.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com