Algemeen
Borculo

1 april 2021

Herbert te Velthuis stadsmanager van Borculo

Herbert te Velthuis stadsmanager van Borculo

BORCULO – Initiatiefgroep Leef! In Borculo heeft Herbert te Velthuis (61) benoemd tot stadsmanager. Zijn belangrijkste opdracht is uitvoering geven van de gebiedsvisie Centrumplan Borculo.

Leef! In Borculo is in 2018 begonnen met inventariseren van wensen van inwoners ten aanzien van leefbaarheid in met name het centrum van het Berkelstadje. Na terugkoppeling van de inventarisatie is er een prioriteitenlijst gemaakt die uiteindelijk in december 2020 door de gemeenteraad is goedgekeurd.

Onderdeel van het visieplan was een stadsmanager voor de periode van drie jaar als procesbegeleider, verbinder en contactpersoon naar alle betrokkenen. Nu Te Velthuis is benoemd, kunnen vervolgstappen worden gezet om aan de slag te gaan.
In nauwe samenwerking met gemeente wordt een tijdspad uitgezet zodat duidelijk in welke periode er onderdelen van het visieplan worden uitgevoerd. Voorbeelden zijn de invulling van het voormalige Hema-terrein, de nieuwe brug over de Berkel bij de Burgemeester Bloemersstraat en het nieuwe horecaplein bij de Joriskerk. Voor de uitvoering van alle plannen heeft de gemeente de komende drie jaar een bedrag van € 2,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Het is de bedoeling dat de stadsmanager op een geschikte plek in het centrum van Borculo komt te zitten zodat hij direct te benaderen is.

Te Velthuis is geen onbekende in Borculo. Hij woont er al 40 jaar en is als vrijwilliger betrokken bij Toeristische Informatie Borculo/VVV en de Fiets4daagse.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook