Algemeen
Berkelland

28 april 2021

Naoberbus rijdt nu ook naar omliggende plaatsen

Naoberbus rijdt nu ook naar omliggende plaatsen

BORCULO – Verenigingen en stichtingen hebben allemaal een flink probleem om deze Corona tijden door te komen. Sommige staat het water aan de lippen. Ook de stichting Berkelland Oproep Bus die de Naoberbus en het zusje de Naober-auto runt, heeft moeite om het hoofd boven water te houden: “We rijden nog maar een derde van wat wij gewend waren. Maar met het vooruitzicht dat we meer vrijheden krijgen, beginnen ook wij het licht aan het eind van de tunnel te zien. Wij zijn dus positief en hopen dat u dat ook bent.”

Woont u in Berkelland en wilt u graag winkelen in Lochem of Groenlo of gewoon bij iemand op bezoek, wordt dan lid van de Naoberbus. “Veel klanten hadden ons al eens gevraagd of wij niet naar de aangrenzende plaatsen reden. Tot nu is het bestuur daar altijd wat terughoudend in geweest. Na overleg met de Belastingdienst bleek dat die daar geen bezwaar tegen had.” Sinds kort is het nu mogelijk om vanuit Berkelland naar de woonkernen Lochem, Barchem en Groenlo te reizen.

Het bestuur heeft besloten om vanaf 1 juni 2021, 1 extra strip, de instapstrip, in te voeren. Deze instapstrip geldt voor een retourrit als die op dezelfde dag plaatsvindt. Hiermee hopen we wat meer vlees op de botten te krijgen. Vanaf 1 juni is het ook mogelijk om uw strippenkaart in de bus of in de auto met uw bankpas en pincode of contactloos af te rekenen.

Ondanks herhaalde oproepen heeft zich nog niemand gemeld voor de functie van voorzitter van de stichting Berkelland Oproep Bus. De stichting doet hierbij dan ook nogmaals een dringende oproep.

Met het vooruitzicht op die eerdergenoemde vrijheden, verwachten ze dat ook het aantal ritten zal toenemen. Om aan alle vervoersaanvragen te kunnen voldoen hebben ze vanaf de zomer ook meer chauffeurs nodig. Vindt u het leuk om een ander een plezier te doen en betekent een glimlach van een passagier voor u ook een beloning, meldt u dan aan. De vrijwillige chauffeurs vormen een gezellige hechte club.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook