Home » Borculo » Kranslegging 4 mei zonder publiek
Algemeen
Borculo

30 april 2021

Kranslegging 4 mei zonder publiek

Kranslegging 4 mei zonder publiek

BERKELLAND – Door de maatregelen rondom de coronacrisis, is het dit jaar wederom niet mogelijk de 4 mei 2021 herdenkingen te organiseren in Berkelland. In heel Nederland herdenken we dit jaar op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis.

Kranslegging

In Eibergen, Neede, Borculo, Ruurlo en Beltrum wordt op 4 mei een krans gelegd bij het oorlogsmonument, zonder publiek. Dit wordt gedaan door enkele leden van de lokale comités 4 en 5 mei, samen met de burgemeester of een wethouder. De tijden van deze kranslegging worden niet bekendgemaakt. We plaatsen na afloop een bericht als gemeente op onze website en sociale media.

Vlaggen op 4 en 5 mei

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar nogmaals vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om dit jaar op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei mag de vlag de hele dag in top.

Taptoe blazen en het Wilhelmus zingen

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door 2 minuten stilte om 20.00 uur. Na de 2 minuten stilte klinkt het Wilhelmus.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com