Algemeen
Borculo

30 april 2021

Kranslegging 4 mei zonder publiek

Kranslegging 4 mei zonder publiek

BERKELLAND – Door de maatregelen rondom de coronacrisis, is het dit jaar wederom niet mogelijk de 4 mei 2021 herdenkingen te organiseren in Berkelland. In heel Nederland herdenken we dit jaar op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis.

Kranslegging

In Eibergen, Neede, Borculo, Ruurlo en Beltrum wordt op 4 mei een krans gelegd bij het oorlogsmonument, zonder publiek. Dit wordt gedaan door enkele leden van de lokale comités 4 en 5 mei, samen met de burgemeester of een wethouder. De tijden van deze kranslegging worden niet bekendgemaakt. We plaatsen na afloop een bericht als gemeente op onze website en sociale media.

Vlaggen op 4 en 5 mei

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar nogmaals vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om dit jaar op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei mag de vlag de hele dag in top.

Taptoe blazen en het Wilhelmus zingen

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door 2 minuten stilte om 20.00 uur. Na de 2 minuten stilte klinkt het Wilhelmus.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook