BORCULO – In de periode van mei tot eind juni 2021 worden diverse gedeelten riolering in de gemeente Berkelland gerenoveerd. Uit onderzoek is gebleken dat het riool op sommige plaatsen in slechte staat is. De onderlinge verbindingen en de kwaliteit van de rioolbuizen zijn in dusdanige staat dat een renovatie hard nodig is. De renovatiemethode voor deze riolen is relining. Bij relining wordt aan de binnenkant van de betonbuis een kous aangebracht. 

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

Plekken waar methode relining wordt toegepast

Door de reliningmethode kunnen riolen worden gerenoveerd zonder de weg open te breken. Aan de binnenzijde van de betonbuis wordt een kous aangebracht. Het bestaande riool wordt zo versterkt en waterdicht. Voor deze werkzaamheden is alleen toegang tot de putten nodig. De verwachting is dat het per locatie 1 dag werk is.

  • Hoflaan: gedeelte tussen Hofstraat en parkeerplaats nabij tennisvereniging
  • Beukenlaan: ter hoogte van huisnummers 26 t/m 36
  • Weverstraat: gedeelte van Muraltplein naar Weverstraat 4
  • Ruurloseweg: gedeelte tussen Burgemeester Bloemersstraat en Steenstraat
  • Lichtenhorst: gedeelte tussen Stationsweg en Parallelweg
  • Keizer Ottostraat: ter hoogte van huisnummers 50 t/m 58

Aanwonenden worden ingelicht door aannemer

De aanwonenden worden per locatie ruim van te voren ingelicht door de aannemer over de startdatum van de werkzaamheden. De aannemer is Aarsleff Leidingrenovatie bv uit Uitgeest. Als het nodig is worden tijdens de uitvoerende fase de wegen afgesloten voor het doorgaande verkeer. Ongetwijfeld zullen de werkzaamheden enig ongemak veroorzaken. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen over de uitvoering en de planning van het werk kunt u contact opnemen met de heer E. Koldeweij: 0545-250 250.

Foto: Gemeente Berkelland