Home » Borculo » Kranslegging in Geesteren voor Joodse familie
Algemeen
Geesteren

4 mei 2021

Kranslegging in Geesteren voor Joodse familie

Kranslegging in Geesteren voor Joodse familie

GEESTEREN – Vandaag staat in het teken van herdenken. In Geesteren hebben 6 leerlingen van basisschool de Keikamp namens Stichting Vrijheidsbos Geesteren bloemen gelegd bij de struikelstenen van de familie Meijers. Er werden 6 bloemen gelegd voor de 6 personen uit de Joodse familie die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog. Stichting Vrijheidsbos Geesteren: “Graag willen we dit moment van herdenken verbinden aan de jeugd van ons dorp. Hoewel het moment buiten op de stoep plaats vind, zal het uiteraard Coronaproof worden uitgevoerd.”

De 6 personen uit de familie Meijers werden op 18 november 1942 gearresteerd en bijna een jaar later vermoord in Auschwitz.

Booking.com

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Vier weken lang zijn de Borculose kegelkampioenschappen gehouden. Donderdag 19 mei was de finale avond met zeer spannende finales.

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Het Emausspektakel is het jaarlijks terugkerende festijn in de Dijkhoek bij Borculo, dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid. Het

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Voor onze twirlsters is Volharding per direct opzoek naar een  Bevlogen train(st)er. De twirlgroep bestaat op dit moment uit 6 enthousiaste

Booking.com