Home » Borculo » Kranslegging in Geesteren voor Joodse familie
Algemeen
Geesteren

4 mei 2021

Kranslegging in Geesteren voor Joodse familie

Kranslegging in Geesteren voor Joodse familie

GEESTEREN – Vandaag staat in het teken van herdenken. In Geesteren hebben 6 leerlingen van basisschool de Keikamp namens Stichting Vrijheidsbos Geesteren bloemen gelegd bij de struikelstenen van de familie Meijers. Er werden 6 bloemen gelegd voor de 6 personen uit de Joodse familie die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog. Stichting Vrijheidsbos Geesteren: “Graag willen we dit moment van herdenken verbinden aan de jeugd van ons dorp. Hoewel het moment buiten op de stoep plaats vind, zal het uiteraard Coronaproof worden uitgevoerd.”

De 6 personen uit de familie Meijers werden op 18 november 1942 gearresteerd en bijna een jaar later vermoord in Auschwitz.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 2 oktober 2022

    BORCULO – Naast de sfeervolle avondintocht van 12 november, wordt er op zaterdag 19 en zondag 20 november ‘Beleef Borculo Sint Nicolaasstad’ georganiseerd.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Op de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging DEO werd afgelopen maandag bekend gemaakt dat Joke Pot de voorzittershamer overneemt van Andre Baks.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Voetbalvereniging DEO viert dit seizoen haar 75-jarig jubileum. De jubileumcommissie heeft een aantal activiteiten gepland om het jubileumjaar extra glans te

Booking.com