Algemeen
Berkelland

12 mei 2021

Gemeente Berkelland doet mee aan NK Tegelwippen

Gemeente Berkelland doet mee aan NK Tegelwippen

BORCULO – Het NK Tegelwippen 2021 is een ludieke competitie die onlangs van start is gegaan. De gemeente Berkelland doet ook mee aan deze landelijke wedstrijd. Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? Doet u mee met deze competitie? Aanmelden en volgen kan via www.nk-tegelwippen.nl.

Wethouder Anjo Bosman: ”Behalve meedoen is er natuurlijk ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels plaatsmaken voor gras, bloemen en heesters, maken we samen ons Berkelland meer klimaatadaptief en biodivers. Door tegels te vervangen door groen kunnen we wateroverlast voorkomen, koelte bieden in tijden van hitte, en water vasthouden bij droogte. Ook vergroot het de leefruimte voor allerlei planten en dieren.”

Wie mee wil doen kan een foto van de gewipte tegel aanmelden op nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.

Tegelwippers uit Berkelland kunnen hun tegels, indien gewenst, inleveren bij de gemeentewerf aan de Korenbree 17 in Borculo. De tegels kunnen hier op de aangewezen plek worden neergelegd. 

Wint gemeente Berkelland dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt. 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook