Algemeen
Berkelland
Featured

27 mei 2021

Militaire oefeningen in onze omgeving

Militaire oefeningen in onze omgeving

BORCULO – Het ministerie van Defensie houdt van 31 mei tot en met 4 juni 2 oefeningen. De ene oefening speelt zich af in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo en Groenlo. Er doen 28 militairen, 6 Fenneks en 5 bedrijfswagens mee. De andere oefening speelt zich af op het militaire oefenterrein bij Lochem en in de omgeving van Borculo. Er doen 40 militairen, 4 bedrijfswagens en 4 vrachtwagens mee.

Het doel van de oefening

De militairen oefenen het verkennen en in kaart brengen van locaties en objecten. Dat gebeurt met een militair voertuig of te voet. De verkenners mogen niet opvallen. Daarom zullen zij hun observatieposten uit het zicht en buiten de bebouwde kom bouwen. Als het donker wordt houden ze verkeerspunten, overgangen en bruggen in de gaten vanuit waarnemingsposten. De eenheid oefent niet in het weekend. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Ze gebruiken wegen en terreinen

In principe gebruiken ze alleen openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze toch iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Extra aandacht voor COVID-19

Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector. Ze is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving en de reeds opgedragen missies uitvoeren.

Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid).

Heeft u toch schade?

Is er toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook