Algemeen
Berkelland

27 mei 2021

Kunstkring B-Art startklaar voor zomer vol kunst en natuur

Kunstkring B-Art startklaar voor zomer vol kunst en natuur

BORCULO – Je kunt van de Berkellandse kunstkring B-Art zeggen wat je wilt, maar snel iets opgeven doen ze niet. Ongeveer 3 jaar geleden werden de eerste stappen gezet, contacten gelegd, vergunningen aangevraagd en sponsoren gezocht om ervoor te zorgen dat de eerste Berkellandse kunstwandelroute in 2020 echt gelopen zou kunnen worden. Het coronavirus veroorzaakte weliswaar een stevige inbreuk op de planning, maar heeft geen kans gezien om de organisatoren en hun vastberadenheid te infecteren. In 2021 moest het lukken. Gelukkig wisten de organisatoren zich daarin gesteund door alle deelnemende kunstenaars en door de medewerking van Staatsbosbeheer. Zelfs de eerste maanden van 2021 zorgden nog voor de nodige twijfel. 

Inmiddels hebben alle kunstenaars hun werk of werken geplaatst en worden de laatste voorbereidingen getroffen om de – hopelijk vele – belangstellenden voor de route te verwelkomen. Routeaanduidingen zijn geplaatst. Een begeleidende routegids ligt bij de drukker. Ook al kan de kunstwandelroute dus nu al gelopen worden, die gidsen zullen vanaf 29 mei tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar zijn bij de Berkellandse VVV’s en bij het startpunt van de route: Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbrugggedijk 25 Borculo

Op 29 mei zal de Berkellandse burgemeester, Joost van Oostrom, het officiële startschot geven voor het nieuwe Berkellandse evenement. In beperkt gezelschap, weliswaar, want ondanks de versoepelingen in de coronaregelgeving, heeft de organisatie wel concessies moeten doen aan de oorspronkelijke plannen. Graag hadden ze iedereen bij die officiële opening uitgenodigd die op enigerlei manier had geholpen om het nieuwe evenement vorm te geven. Dat aantal zou het van overheidswege bepaalde maximum bezoekersaantal ruimschoots overschrijden. Dat hoeft echter voor niemand een belemmering zijn om op eigen gelegenheid alleen, samen, of met het hele gezin, de afwisselende kunstwandeling te lopen in de schitterende natuur net buiten Borculo. En dat kan de hele zomer door, t/m 12 september. De toegang is vrij.

Op alle zondagen tussen 6 juni en 5 september zullen o.a. kunstenaars van wie een creatie aan de route staat zichzelf en hun werk presenteren op het terein van De Lebbenbrugge. Een mooie gelegenheid voor liefhebbers en andere geïnteresseerden om nader kennis te maken met hen en hun werk. Een gedetailleerder programma hangt bij De Lebbenbrugge en zal nog gepubliceerd worden op de website van Kunstkring B-Art.

In het weekend van 11 en 12 september, tenslotte, zal de Berkellandse Kunstkring het zomerseizoen afsluiten met het “Kunstplein. Tussen 11.00 en 17.00 uur zullen dan meer dan 30 kunstenaars met een grote verscheidenheid aan kunstvaardigheden graag aan de bezoekers willen laten zien en demonstreren hoe kunst in de Achterhoek leeft, gemaakt en beleefd kan worden.
Een mooie gelegenheid om een bezoek daaraan -nog net op de valreep- te combineren met de kunstwandeling.

Meer informatie over de kunstwandelroute en het kunstplein: https://www.kunstkringbart.com/kunstwandelroute-2020/ en https://www.kunstkringbart.com/deelnemers-teilnehmer/

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook