Home » Borculo » Bever gezien in rivier bij Borculo
Algemeen
Borculo
Featured

29 mei 2021

Bever gezien in rivier bij Borculo

Bever gezien in rivier bij Borculo

BORCULO – Er is een bever gezien bij rivier de Slinge nabij Borculo. Dit vertelt ecoloog Michiel Schaap in gesprek met de Gelderlander. Het gaat om een jong dier, die volgens de ecoloog op zoek is naar een eigen territiorium.

Al eerder werd er een bever gespot, door Michiel zelf, in de Berkel bij Eefde. Het dier zwom stroomopwaarts richting Almen, waarna hij zich verstopte in een bosje. Enkele weken later werd er ook een bever gezien in de Slinge bij Borculo. Of het om hetzelfde dier gaat, is onbekend.

Als de bever zich officieel vestigt in de Slinge of Berkel, zal dit voor het eerst sinds mensenheugnis zijn. Deze oostelijke-rivieren zijn moeilijk te bereiken voor het dier vanwege het sluizencomplex bij Eefde. In andere beekjes, waaronder de Schipbeek, worden vaker bevers gespot, die bereikbaar zijn via de IJssel.

Foto: Pixabay

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com