Algemeen
Borculo

5 juli 2021

Reislustig Achterhoeks Gemend Koor start 1 september

Reislustig Achterhoeks Gemend Koor start 1 september

BORCULO – Op woensdag 1 september wil het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo weer met haar koorrepetities starten. Vanaf maart vorig jaar moest het koor het zonder stellen. Het wekelijks samen zingen en het onderlinge contact werden ontzettend gemist. Dit gemis werd op woensdag 30 juni goed gemaakt tijdens een geanimeerde bijeenkomst bij Berkel Palace aan de Hambroekplas waar ook de wekelijkse repetities plaatsvinden.

Op deze gezellige avond  werden zes jubilarissen in het zonnetje gezet. Van deze trouwe koorleden waren twee jubilarissen al veertig jaar lid en vier koorleden vijfentwintig jaar. Voorzitter Rob Bos dichtte hen lovende woorden toe voor hun jarenlange trouw en inzet waarna zij werden beloond met bloemen, versierselen en cadeaus. Tijdens de bijeenkomst werd ook nog kort gezongen. “Ha, de koorklank is er nog” stelde dirigente Ina Sprick tevreden vast na het zingen van de canon “Zingend Geluk”.

De voorbereidingen voor het komend zangseizoen zijn in volle gang.  Al meerdere keren stond het AGK tijdens muzikale evenementen op buitenlandse podia waaronder dat van de Royal Albert Hall in Londen. In mei 2022 wil het koor meewerken aan een uitvoering van de Carmina Burana in Praag in de prachtige Smetana concertzaal.

Om goed voorbereid met het muzikaal repertoire aan de slag te kunnen gaan zal in september tijdens de eerste repetities gestart worden met stemcoaching. Zangpedagoge Ineke ter Hedde zal het koor hierbij vanuit haar professie ondersteunen.

Nieuwe leden – vooral mannen –  zijn van harte welkom om het ca. vijftig leden tellende koor te komen versterken en eens de sfeer proeven en mee te zingen. Dit kan op de woensdagavonden vanaf 20.00 uur in de zaal van Berkel  Palace.

Secretaris Roos van Dijk vertelt graag meer. Telefonisch via 06 51027905 of per mail secretaris@agk-borculo.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook