Algemeen
Borculo

5 juli 2021

Have a Nice Day klaar voor 15e editie

Have a Nice Day klaar voor 15e editie

BORCULO – Na positieve berichten vanuit de overheid over de aanstaande versoepelingen en de drang van het publiek om weer te mogen dansen heeft Have A Nice Day Festival enige tijd geleden haar 15e-verjaardags-editie aangekondigd. Deze staat gepland voor 7 augustus en zal gehouden worden in en rondom het openluchttheater te Borculo. ‘De plannen lagen natuurlijk al in de kast, maar nu kunnen we echt doorpakken’ aldus Ingmar Brandt namens de organisatie van Have A Nice Day Festival. Na maanden speculeren over de mogelijkheid tot het organiseren van een event mogen we na 1,5 jaar eindelijk weer. ‘De reacties vanuit de vaste bezoekers zijn geweldig en ook online merken we dat het event goed aanslaat’. De organisatie is super enthousiast en heeft creatieve plannen voor haar verjaardagseditie.

Covid

Het woord dat iedereen al te vaak heeft gehoord, maar nog zo bepalend is in ons dagelijkse leven, Covid-19. Ook in de evenementensector een veel besproken ellende. Het heeft het afgelopen jaar weinig goeds gebracht voor horeca en festivals, zo ook voor Have A Nice Day festival. Zo was zij vorig jaar begin april een van de eerste die haar festival in augustus niet door liet gaan. Er werd gezegd dat er kans was dat zij voorbarig hun festival zouden annuleren, maar Have A Nice Day wilde haar verantwoordelijkheid nemen en de zorg die zomer ontlasten. Een jaar later blijkt dat een verstandige keuze te zijn geweest.

Inmiddels ziet de overheid dan toch het belang van festivals en mede door het harde lobbyen van Fieldlab Events is er eindelijke groenlicht voor de festivalbranche. De vreugde bij de organisatie is dan ook groot nu ze door mogen gaan.

De helft nu en de andere helft bij doorgang

Het lijkt wel een beetje op sparen als je het zo leest, lacht Ingmar. Nee, dit bleek het nieuwe normaal als het gaat om de evenementen die in corona tijd gestart zijn met tickets verkopen. Omdat het nog niet zeker was of evenementen daadwerkelijk door konden gaan vanaf 1 juli betaalden bezoekers de helft van hun toegangsbewijs als aanbetaling en de andere helft na groen licht. Het lijkt daarmee wel het jaar van helften lacht Ingmar opnieuw, in de eerste 48 uur van de kaartverkoop zag de organisatie de helft van alle tickets verkocht worden. Het is duidelijk zichtbaar dat de organisatie plezier beleeft aan het enthousiasme van de bezoekers; ‘het toont ons dat men toe is aan een feestje en dat graag bij ons komt vieren’.

Grote headliner voor het festival is Dax J, ieder groot techno festival wil hem, Have A Nice Day Festival haalt hem gewoon naar de Achterhoek. Vanuit zijn woonplaats Berlijn vliegt hij normaliter, voor de pandemie, de hele wereld over om voor zijn fans te draaien. Bij Have A Nice Day zijn ze dan ook erg trots dat ze hem hebben weten strikken.

Met Dj Rush heeft Have A Nice Day nog een legende uit de scene naar de Achterhoek gehaald. Dj Rush staat erom dat hij het publiek mee neemt in een heerlijk house set, dansen is daarbij gegarandeerd. Een tweede legende uit de scene is Dave, de grondlegger, Clarke. Bij het grote publiek geliefd en daarmee een echte alltime favoriet.

Niet enkel legendes, maar ook aan nieuw talent is gedacht. Zo is Sally C uit Berlijn binnengehaald, niet onbekend bij de Nederlandse techno liefhebbers, wel voor het eerst in Nederland live te bewonderen.

Ook de beste Nederlandse namen hebben ze weten te strikken; De Sluwe Vos & Benny Rodrigues. Twee veel geziene dj’s op Nederlandse festivals en altijd publieksfavoriet. Wat de boeking van Have A Nice Day uniek maakt is dat de dj’s gelijktijdig het podium betreden en elkaar muzikaal aanvullen in een heuse back2back.

De 15e verjaardags-editie is natuurlijk niet compleet zonder vaste gezichten, gezichten die er vanaf het begin bij waren. Met Endfest & Orgue Electronique (live) behoud Have A Nice Day de binding met voorgaande edities en worden herinneringen van goede muziek opgehaald.

Naast een aantal bijzondere headliners is er ruimte voor opkomende, lokale, talenten. Er is ruimte voor alle stijlen binnen de elektronische breedte die de dance scene rijk is. ‘I feel love’ zou Donna Summer zeggen. En met een beetje geluk wordt het dan ook de ‘summer of love.

Have A Nice Day Festival vindt plaats op 7 augustus bij het openluchttheater te Borculo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook