Algemeen
Borculo

8 juli 2021

Hongaarse versterkingen voor Schuurman BZC

Hongaarse versterkingen voor Schuurman BZC

BORCULO – De Achterhoekse waterpoloformatie Schuurman BZC heeft zich voor komend seizoen versterkt met vier Hongaarse spelers. Peter Dorbay (28), Gergely Dorbay (28), Abel Lukacs (22) en Dorian Lukacs (24) zullen zich aanvang augustus melden in Borculo.

De kwaliteiten van deze spelers zijn een rijke aanvulling voor de selectie. Zowel aan de linker,- en rechterzijde komt er hierdoor een kwaliteitsimpuls, wat belangrijk is voor het team en het te spelen spel.

De topsportcommissie is erg blij met deze nieuwe aanwinsten. Na afloop van afgelopen seizoen hebben Mika Smelt en Joep Lankwarden besloten te stoppen. Met Bilal Gbadamassi was vooraf afgesproken dat hij een seizoen bij ons zou spelen om na dit seizoen zijn ambities verder te vervolgen over de grens. Het was dus zaak dat we de selectie zouden aanvullen met kwalitatief sterke spelers. Dat is gelukt, aldus Klaas Zwaan van de topsportcommissie. Daarnaast zijn we nog in gesprek met een drietal spelers en hopen daar snel bericht over uit te kunnen doen. De komst van deze spelers betekent echter niet dat er geen ruimte is voor de jeugd. Integendeel zelfs. Jeroen Kuilman, recent aangetrokken als nieuwe trainer/coach van de herenselectie, heeft grote plannen met een aantal jeugdtalenten en wil ze vanaf de start betrekken bij heren 1. Tevens is er in de afgelopen maanden een sterk kader gepresenteerd voor de jeugdteams en heren 2.

De topsportcommissie van Schuurman BZC verheugd zich op de start van de competitie. Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt om de randvoorwaarden voor alle teams voor elkaar te krijgen. Zowel in het team als rondom het team. Dat is gelukt en daar zijn we erg trots op, aldus Zwaan.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook