Algemeen
Borculo
Featured

18 juli 2021

12 nieuwe woningen op hoek Spoorstraat / Graaf Wichmanstraat

12 nieuwe woningen op hoek Spoorstraat / Graaf Wichmanstraat

BORCULO – De woningnood in Gelderland is hoog. Met het programma SteenGoed Benutten maakt provincie Gelderland werk van leegstand om woningen te bouwen. Met steun van de provincie worden er 185 nieuwe woningen gebouwd op leegstaande plekken in Oldebroek, Winterswijk, Wijchen en Berkelland.

Gedeputeerde Peter Kerris: “Met SteenGoed Benutten maken we plekken die al lange tijd leegstaan weer mooie plekken om te wonen. Duurzame en betaalbare woningen voor starters, ouderen en doorstromers. Meer woningen, minder leegstand!”

In Borculo gaat het om 12 woningen. Het centrum van Borculo heeft steeds te maken met leegstand. In 2018 is de gemeente met eigenaren, ondernemers en inwoners in gesprek gegaan om het centrum een nieuwe invulling te geven. Waarbij leegstand en verpaupering wordt tegengegaan en het centrum weer aantrekkelijk, leefbaar en vitaal wordt. Met steun van Steengoed Benutten wordt een voormalige supermarkt getransformeerd naar 12 sociale huurwoningen. Rondom de woningen wordt ook het openbaar gebied (her)ingericht.

Met het programma SteenGoed Benutten helpt provincie Gelderland gebieden met leegstand te veranderen in gebieden waar mensen prettig kunnen wonen en werken. Zo dragen we bij aan een schoon en gezond Gelderland: “We ondersteunen gemeenten met kennis, informatie en subsidies. SteenGoed Benutten is onderdeel van ons Actieplan Wonen, waarmee we de bouw van 45.000 woningen in Gelderland willen versnellen.”

LEES OOK: Zeventien nieuwe woningen op ’t Hof

Advertentie:

Booking.com

Lees ook