Algemeen
Borculo

18 augustus 2021

Berkelland wordt Regenbooggemeente

Berkelland wordt Regenbooggemeente

BORCULO – De gemeente Berkelland wordt een Regenbooggemeente. In samenwerking met Amnesty Berkelland heeft GroenLinks tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering aandacht gevraagd voor de toenemende onverdraagzaamheid tegen de LHBTIQ+ gemeenschap.

GroenLinks: “En dat is best wel bijzonder. De laatste jaren is er veel strijd gevoerd in de gemeenteraad. Over van alles en nog wat zijn we het oneens. Toch blijkt af en toe dat we dichterbij elkaar staan dan dat het van buitenaf lijkt. Dat de gemeente Berkelland staat voor de inclusieve samenleving waarin iedereen gelijk is en meedoet, ongeacht sekse en seksuele geaardheid en dat we dit standpunt  willen onderstrepen door als gemeente Berkelland toe te treden tot de groep regenbooggemeenten, om daarmee bij te dragen tot de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queer personen, aseksuelen en panseksuelen.”

De partijen vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in de gemeente Berkelland. Dat de gemeente Berkelland staat voor de inclusieve samenleving waarin iedereen gelijk is en meedoet, ongeacht sekse en seksuele geaardheid. “En dat we dit standpunt  willen onderstrepen door als gemeente Berkelland toe te treden tot de groep regenbooggemeenten, om daarmee bij te dragen tot de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queer personen, aseksuelen en panseksuelen.”

Advertentie:

Booking.com

Lees ook