Algemeen
Borculo
Featured

19 augustus 2021

Gevelfonds voor opknappen panden in centrum Borculo

Gevelfonds voor opknappen panden in centrum Borculo

BORCULO – Om ondernemers en eigenaren een steuntje in de rug te geven bij het opknappen van een gevel in het centrum van Eibergen, Borculo of de Oudestraat in Neede heeft de gemeente Berkelland een stimuleringsregeling opgesteld. Ondernemers en pandeigenaren in het centrum van Borculo, Eibergen of in de Oudestraat in Neede kunnen een bijdrage uit het gevelfonds krijgen om de gevel van hun pand een betere uitstraling te geven. Vaak kan een gevel met een paar kleine aanpassingen al een heel stuk verbeterd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de indeling van de pui, het materiaalgebruik, het verwijderen van luifels, de kleurstelling en reclame-uitingen.

Wilt u weten of uw pand in aanmerking komt voor een bijdrage uit het ondernemersfonds? Vraag dan de informatiebrochure of het bouwstenen boekje op via c.temorsche@gemeenteberkelland.nl.

Het budget voor het gevelfonds bedraagt voor zowel Borculo, Eibergen als Neede €100.000. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. De bijdrage wordt gebaseerd op de werkelijk gemaakte kosten en is bedoeld voor panden in het centrum van Eibergen, Borculo of voor panden in de Oudestraat in Neede. Er wordt een bijdrage verstrekt van maximaal 50% van de investeringskosten met een maximum van €10.000 per pand.

De aanvraag wordt beoordeeld door een stedenbouwkundige, een adviseur cultuurhistorie en de rayonarchitect van de welstandscommissie. Voor het aanpassen van een gevel is vaak een omgevingsvergunning nodig. Het is daarom raadzaam om vroegtijdig met ons in overleg te treden.

Aanvragen voor Borculo worden getoetst aan de Subsidieregeling Gevelfonds centrumgebied Borculo.

Tekst: Gemeente Berkelland / Foto: Google Streetview

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook