Algemeen
Berkelland

8 september 2021

Militaire oefening in Berkelland

Militaire oefening in Berkelland

BORCULO – Het ministerie van Defensie houdt van 13 tot en met 15 september 2021 een oefening. De oefening speelt zich op 13 en 14 september af in de gemeente Berkelland. Er doen 45 militairen en 6 bedrijfswagens mee.

Het doel van de oefening
De militairen worden maandagmiddag 13 september afgezet in de omgeving van Geesteren in Berkelland waar een waarnemings-luisterpost wordt ingericht. Vanuit deze locatie verplaatsen zij zich bij duister te voet via openbare paden en wegen naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld.

Gebruik van wegen en terreinen
Er wordt in principe gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Bij gebruik van eigen wegen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Er is extra aandacht voor COVID-19
Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector, en is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving en de reeds opgedragen missies uitvoeren.

Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid).

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht. Bellen of mailen kan ook: 030-2180420 of jvdclaims@mindef.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook