Algemeen
Berkelland

27 september 2021

Repair Café Berkelland: scherp tuingereedschap is het halve werk

Repair Café Berkelland: scherp tuingereedschap is het halve werk

BORCULO –  De maand oktober is aanstaande en dat is toch de tijd om de tuin weer winterklaar te maken. Menigeen wil dan weer volop in de tuin aan de slag en dan blijkt het tuingereedschap toch niet meer zo scherp. Bovendien zijn vele soorten van beplanting  erg gevoelig voor botte scharen. Dan wordt feitelijk niet geknipt, maar gekneusd en levert bruine randen op. Voor het aanzicht niet prettig, maar feitelijk een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het veel comfortabeler, maar ook veiliger werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen ook onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo ook snel tot persoonlijke verwondingen leiden.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en het vervangen van horlogebatterijen.

Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen.

Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer  06-57 977 625 of email :  repaircafeberkelland@kpnmail.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook