Algemeen
Berkelland

29 september 2021

Waar wenst u een boom in Berkelland?

Waar wenst u een boom in Berkelland?

BORCULO – Inwoners uit Berkelland die hun straat of de omgeving willen vergroenen met één of meerdere bomen, kunnen dat vanaf nu laten weten via de website gemeenteberkelland.nl/boomwens. De gemeente Berkelland hoopt op die manier zo’n 200 extra bomen te kunnen planten. In overleg met de aanvrager bekijkt de gemeente of de plek geschikt is en hoe uitvoering kan worden gegeven aan de ingediende boomwens.

Waarom boomwensplekken?

De raad is bij de begroting 2021 akkoord gegaan met de uitvoering het plan ‘Meer bomen in Berkelland’. Het plan is gericht op natuurbewustzijn, biodiversiteit en CO2 reductie. In totaal bestaat ‘Meer bomen in Berkelland’ uit 4 onderdelen. Een onderdeel hiervan is de actie boomwensplekken. De gemeente gaat nu starten met de uitvoering van dit onderdeel, waarbij inwoners hun wens kunnen aangeven voor extra bomen in het openbaar gebied.   

Hoe kunnen inwoners een boomwens indienen?

Op de website gemeenteberkelland.nl/boomwens kunnen inwoners van Berkelland aangeven waar zij individueel of als buurt, een boom zouden willen en waarom. Het moet gaan om een plek in de openbare ruimte. Een boomwens indienen kan tot 1 december 2021.

In gesprek over locatie, boomkeuze en moment van planting

Per ingediende boomwensplek bekijkt de gemeente of het planten van de boom ook echt mogelijk is. Soms kan het niet, bijvoorbeeld omdat er kabels of leidingen liggen, er te weinig ruimte is, of als het vanwege de veiligheid niet kan. Mocht dat zo zijn, dan ontvangt de aanvrager daar bericht over en wordt eventueel gekeken naar alternatieven. Als de plek geschikt is, gaat de gemeente in overleg met de aanvrager om verdere afspraken te maken over onder andere een passende boomkeuze, moment van planting en onderhoud.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook