Algemeen
Berkelland

3 oktober 2021

Alzheimer Trefpunt Berkelland met de Alzheimer Experience

Alzheimer Trefpunt Berkelland met de Alzheimer Experience

BORCULO – Op dinsdag 12 oktober organiseert het Alzheimer Trefpunt in Berkelland de Alzheimer Experience.

In korte films kijkt u door de ogen van iemand met Alzheimer mee door zijn/haar ogen. Het zijn typische en herkenbare situaties die mensen met dementie dagelijks meemaken. Samen worden de filmpjes bekeken en daarna gaan ze met elkaar in gesprek.

Waar: Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 te Borculo
Hoe laat: van 19.30 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Alzheimer Trefpunt uitgelegd
Het Alzheimer Trefpunt is een plek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden om elkaar te ontmoeten. Tot voor kort kende u het Alzheimer Trefpunt van Borculo misschien als Alzheimer Café. U kunt tijdens het Alzheimer Trefpunt, net zoals voor de coronapandemie in het Alzheimer Café, in gesprek met lotgenoten, vragen stellen aan professionals en tips en ervaringen delen.

Tijdens de informele bijeenkomst op elke tweede dinsdag van de maand, krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen, daarna kunnen de bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Coronarichtlijnen
Alzheimer Trefpunt Berkelland houdt zich aan de maatregelen: “We volgen de coronarichtlijnen van het RIVM zodat we de bijeenkomsten veilig kunnen laten plaatsvinden. We vertoeven in een horecagelegenheid, vergeet u niet uw CoronaCheck QR code bij de hand te hebben (via de app of op papier).”

Het Alzheimer Trefpunt Berkelland is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, in samenwerking met Careaz, Livio, Sensire, Voormekaar Berkelland en het Netwerk Dementie Oost-Achterhoek.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar 06- 13514411, mail: oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook