Algemeen
Berkelland

3 oktober 2021

Berkelland doet! De plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Berkelland

Berkelland doet! De plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Berkelland

BORCULO – Actueel vraag en aanbod van allerlei soorten vrijwilligerswerk en hulpvragen in de buurt met vrijwilligers en buren die iets voor elkaar willen doen. Berkelland doet! Is de nieuwe online plek waar alle vrijwilligersvacatures en burenvragen in de gemeente Berkelland te vinden zijn. Maar waar u ook het aanbod vindt van buren en plaatsgenoten die iets voor anderen willen doen. Een klusje, een boodschap, de tuin of zo maar een kopje koffie drinken. Of verenigingen die behoefte hebben aan vervoer op zaterdag, voor een bestuursfunctie bij een vereniging of juist bij het draaien van de maandelijkse bingo. Voor een dagdeel, een uurtje per week of meer. Want organisaties en verenigingen hebben vrijwilligers hard nodig en elkaar helpen: dat doen we graag in Berkelland.

Alles op 1 plek, meer keuze en eerder een goede vrijwilligersmatch!

Berkelland doet! is ontstaan vanuit een behoefte bij verenigingen en organisaties die merken dat het een uitdaging is om vrijwilligers te vinden. Wethouder Gerda ter Denge: “Door vrijwilligersvacatures en burenhulp samen te brengen op 1 plek verwachten wij en ook vrijwilligersorganisaties die ik gesproken heb dat de kans groter is dat er passende matches ontstaan en dat we elkaar vinden via burenhulp. Bovendien kan al het vrijwilligerswerk in Berkelland zo goed onder de aandacht worden gebracht zodat inwoners weten waar zij moeten zijn als zij op zoek zijn naar vrijwilligerswerk of burenhulp. 

Berkelland doet! werkt net zo gemakkelijk als het bekende Marktplaats

Het platform Berkelland doet! is via een speciale oranje knop te vinden op Berkellandwijzer.nl. Dit is de online wegwijzer naar organisaties in Berkelland. Bezoekers van Berkelland doet! kunnen kiezen uit een ruim aanbod van mooie vrijwilligersvacatures en direct reageren. Verder is er de mogelijkheid om burenhulp te vinden voor bijvoorbeeld een klusje in de tuin of het doen van de boodschappen. Maar ook als iemand op zoek is naar een maatje kan een oproepje worden geplaatst. Vrijwilligersorganisaties en inwoners kunnen zelf eenvoudig een oproep plaatsen. De redactie van Berkellandwijzer bekijkt deze oproep en zorgt er vervolgens voor dat dit bericht binnen 5 werkdagen zichtbaar is op de website.

Bekendheid van Berkelland doet! is nodig om succesvol te zijn

Berkelland doet! is online en moet nog naamsbekendheid opbouwen in Berkelland. De komende tijd probeert de gemeente samen met vrijwilligersorganisaties op allerlei manieren aandacht te vragen voor dit platform. Wethouder Gerda ter Denge: “Alleen met elkaar kunnen we er een succes van maken. Juist door onze krachten te bundelen en mensen te wijzen op Berkelland doet! hoop ik dat dit platform straks niet meer weg te denken is in Berkelland en dat we elkaars talenten benutten!”

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook