Algemeen
Borculo

7 oktober 2021

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso alsnog naar Borculo

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso alsnog naar Borculo

BORCULO – Op vrijdag 15 oktober zal de KMKJWF een concert geven in sporthal ’t Timpke te Borculo. De organisatoren, muziekvereniging Volharding en Veteranenplatform Berkelland, zijn zeer verheugd met het feit dat dit (eindelijk) georganiseerd kan worden. ‘We hadden de intentie om tijdens de 75-jarige vrijheidsviering dit concert al te organiseren. Helaas heeft het welbekende covid19 virus dit dwars gelegen. Het thema van deze avond zal des al niet te min ongewijzigd blijven, namelijk het erkennen en herkennen van de veteraan.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Bij de concerten staat het muzikaal erfgoed hoog in het vaandel. De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten. Het is de oudste kapel van Nederland.


De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Ook begeleiden de musici artiesten. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek. Naast bestaand repertoire laat de KMKJWF nieuwe muziek componeren. Zo kan de kapel ook in de toekomst origineel repertoire blijven spelen.
De Koninklijke Landmacht zet militaire muziek in als communicatiemiddel. Hiermee wil de landmacht meer steun krijgen van de burgermaatschappij. Een voorbeeld daarvan is de concertserie ‘De Mens Centraal’. Daarin werden 6 militairen van de landmacht geportretteerd. De KMKJWF onderscheidt zich verder met spectaculaire en choreografisch taptoeshows. Bij deze taptoeshows en grote ceremonies werkt het orkest samen met de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’.

Het orkest zal onder de noemer “Anjerconcert” verschillende soorten stijlen muziek laten horen en zien. Het beloofd een fantastische avond te worden! Kaarten kunnen online gekocht worden via www.volhardingborculo.nl en kosten €5,- per stuk. Hiervoor krijgt u entree tot de zaal en een kop koffie/thee aangeboden.

Let wel op, u kunt alleen naar binnen middels vertoning van de corona checkapp of een negatieve pcr-test. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is om 19:00 uur geopend. We zien u graag verschijnen op vrijdag 15 oktober in sporthal ’t Timpke te Borculo.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook