Home » Borculo » Foto’s: onthulling mr. J.P. Drostbrug
Algemeen
Borculo
Foto's

11 oktober 2021

Foto’s: onthulling mr. J.P. Drostbrug

Foto’s: onthulling mr. J.P. Drostbrug

BORCULO – Een bijzondere middag voor de familie Drost en de Historische Vereniging Borculo. Zaterdagmiddag 9 oktober werd de brug nabij het gemeentehuis officieel vernoemd naar oud-burgemeester mr. J.P. Drost. In de oorlog zorgde deze burgemeester dat hij de Joodse bevolking van Borculo op de hoogte bracht over een aankomende razzia waardoor veel Borculose Joden op tijd konden onderduiken.

In 1941 nam burgemeester Drost zijn intrek in Casa Cara. De huidige bewoners, de familie Oosterbeek, verwelkomde de familie Drost om het huis te bezoeken. Daarna volgende het formele gedeelte in het gemeentehuis, waarbij ook oud-burgemeesters Alma, Gerzee en Bloemen aanwezig waren. De familie Drost heeft nog altijd een warme band met het kindermeisje van destijds, de nu 97-jarige mevrouw Cornelis. Zij mocht met de huidige burgemeester Joost van Oostrum en Peter Nieuwenhuis van de Historische Vereniging Borculo, de plaquettes onthullen. Daarna volgende er nog een bezoek met de familie Drost aan de synagoge en de Joriskerk in Borculo. Een gedenkwaardige dag.

Booking.com

Tekst: Peter Nieuwenhuis / Foto’s OverBorculo.nl

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Vier weken lang zijn de Borculose kegelkampioenschappen gehouden. Donderdag 19 mei was de finale avond met zeer spannende finales.

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Het Emausspektakel is het jaarlijks terugkerende festijn in de Dijkhoek bij Borculo, dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid. Het

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Voor onze twirlsters is Volharding per direct opzoek naar een  Bevlogen train(st)er. De twirlgroep bestaat op dit moment uit 6 enthousiaste

Booking.com