Algemeen
Borculo
Featured

13 oktober 2021

Buslijn 56 naar Deventer wordt opgeheven

Buslijn 56 naar Deventer wordt opgeheven

BORCULO – De rechtstreekse buslijn van Borculo naar Deventer wordt opgeheven. Dit bevestigd een woordvoerder van Arriva. Dit betekend dat reizigers, waaronder de vele scholieren en studenten die in Deventer naar school gaan, via een andere route moeten reizen om bij hun bestemming te komen.

Volgens de woordvoerder van de vervoersorganisatie zijn onder meer de obstakels tussen Harfsen en Epse en het instellen van een 30 kilometer zone in de kern van Epse aanleiding geweest voor het schrappen van de route.

Via Zutphen naar Deventer

Per ingang van december dit jaar kunnen reizigers gebruik maken van de nieuwe buslijn 58. Deze begint in Borculo en gaat via Barchem, Lochem, Almen naar Zutphen. Vanaf hier kan de overstap naar de trein richting Deventer gemaakt worden. Een alternatief is met de bus richting Ruurlo en vanaf daar de overstap te maken op de trein richting Zutphen en vervolgens Deventer.

De reis van Borculo naar Deventer wordt ongeveer 30 procent duurder. Dit komt doordat er meer kilometers worden afgelegd. De reistijd blijft volgens de woordvoerder wel gelijk met ongeveer een uur.

Foto: Adobe Stock

Advertentie:

Booking.com

Lees ook