Algemeen
Borculo

27 oktober 2021

Valpreventie cursus Beweeg Zeker weer van start

Valpreventie cursus Beweeg Zeker weer van start

BORCULO – In november start de Sport Federatie Berkelland (SFB) weer met de valpreventiecursus Beweeg Zeker! Deze cursus is voor alle inwoners van Berkelland vanaf 65 jaar die aan de slag willen met actief & vitaal ouder worden. Gedurende het programma van 13 weken gaat de groep 1 uur per week werken aan bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val. Onderdelen binnen het programma zijn, kracht- en balansoefeningen, opvangen van een val en opstaan na een val. Met opdrachten uit het cursusboek worden deelnemers ook thuis aan het werk gezet. 

Tijdens het programma komen een plaatselijke fysio- en ergotherapeut langs, zij geven tips en advies over de manier van uitvoeren van dagelijkse handelingen en geven informatie over verschillende hulpmiddelen. Een medewerker van Zlimthuis verteld tijdens de cursus over slimme woonoplossingen.

De inhoud van de bijeenkomsten staat in grote lijnen vast, maar wordt in de uitvoering aangepast aan de individuele deelnemer. Hierdoor kan iedereen meedoen, ook als iemand gebruik maakt van een rollator of een wandelstok.

De kosten bedragen €65,- per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers 12 trainingen, een terugkombijeenkomst, een cursusboek en een kopje koffie of thee na elke training.

Vanaf week 45 wordt er gestart in de plaatsen Ruurlo, Borculo en Eibergen.
Eibergen, start maandag 8 november 15.45 – 16.45u in ontmoetingsruimte B12 (Bartelinksgang 12).
Ruurlo, start dinsdag 9 november 15.30 – 16.30u in het Kulturhus (Nieuwe Weg 5, Ruurlo).
Borculo, start woensdag 10 november 13.30 – 14.30u bij LG Dance (Deugenweerd 7, Borculo) .

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met de SFB via 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook