Algemeen
Borculo

11 november 2021

Bakkerij Nollen tweede plaats op BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Nollen tweede plaats op BakkersVakWedstrijden 2021

BORCULO / HENGELVELDE – Bakkerij Nollen mocht zich twee jaar lang de beste brood-, koek- en banketbakker van Nederland noemen. In 2019 ging de prestigieuze titel en trofee naar Hengevelde. Op 10 november 2021 wisselde de Kampioensbokaal van eigenaar na een “fotofinish”, Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk eindigde met 519 punten voor Bakkerij Nollen met 517 punten. Hiermee torenden de twee teams boven de rest van de deelnemers uit, die niet boven de 500 punten uitkwamen.

De jaarlijkse wedstrijd moest in 2020 vanwege de Corona maatregelen een jaartje overslaan, waardoor de teams meer tijd hadden om zich voor te bereiden en te richten op het behalen van de hoogst haalbare nationale titel in bakkersland. “Ondanks de langere aanloopperiode hebben wij ook te maken gehad met de gevolgen van de maatregelen en ziekte onder ons personeel, daarom ben ik des te trotser op mijn teamleden! Zij hebben in een record tijd schitterende, kwalitatieve en heerlijke producten gemaakt.” zegt Vincent Nollen met een brede lach en twinkeling in zijn ogen. “Natuurlijk willen wij altijd winnen en was een Back-to-back kampioenschap in ons 100-jarig jubileum jaar een mooie bekroning en beloning geweest voor onze hardwerkende bakkers en bakkerij, maar zo een nipte tweede plaats motiveert des te meer voor volgend jaar.” vervolgt hij met een nog bredere lach.  Jeffrey van der Meer Teamleider Brood vult aan: “Ja ik ben echt mega trots op onze jongens en onze Vloerbrood trofee, maar misschien nog wel trotser op onze benjamin van het team Maaike Verbeek die als 22 jarige al zo een schitterende 3de plek binnensleept met haar taartje!”.

Voorzitter Eildert Kielman van de BakkersVakWedstrijden : “Het aantal deelnemers aan de BakkersVakWedstrijden was iets minder dan voorgaande jaren. Oorzaken daarvoor zijn de problemen waarmee bakkers te kampen hebben door Corona en personeelstekorten.  Er was een select gezelschap aanwezig bij de prijsuitreiking in het Fries Congrescentrum in Drachten. Een bewuste keuze van het bestuur om niet honderden bezoekers toe te laten, zoals dat bij voorgaande edities wel het geval was.  Hopelijk kan dat volgend jaar wel weer. Maar we wilden het risico beperken dat bezoekers besmet zouden raken met het Corona-virus. Zelfs al werd de QR-code, van iedereen die in het Fries Congrescentrum aanwezig was, gecontroleerd. Met honderden mensen in een zaal loop je op dit moment dat risico nu eenmaal. We zijn blij dat de wedstrijden dit jaar wel door konden gaan, ook dankzij de inzet en medewerking van heel veel vrijwilligers en onze sponsors.” 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook