Home » Borculo » Het verhaal en geschiedenis van de Jappe
Algemeen
Borculo

16 november 2021

Het verhaal en geschiedenis van de Jappe

Het verhaal en geschiedenis van de Jappe

BORCULO – Dinsdag 9 november is er op initiatief van initiatief nemer Thomas Lijferink een lezing geweest over ontstaan en bouw van de boot De Jappe van de Berkelschippers uit Borculo.

Samen met de Berkelschippers is er ontmoeting geweest met de bouwers en bestuurders van de bouw boot De Jappe uit de jaren 1987 t/m 1989 en ontwikkeling van de jaren er na.

Om 13.30 uur zijn welkom geheten door het bestuur Stichting Berkelzomp afd. Borculo de bouwers Jan Hovenkamp, Gerrit Wolkotte en de bestuurders en initiatief nemers Thomas Lijfering, Wim Braam , Jan Ybema , oud burgemeester Michiel Alma en Bonne Buls.

Na een boottocht met de genodigden door de duikersluis onder Graaf Wichmanstraat en vogeleiland richting Beekvliet werd kennis gemaakt met de huidige schippers.

Nadat een indrukwekkende lezing van Thomas en genodigden werd het geheel afgesloten met een gezellig samen zijn waar vele verhalen en anekdotes van toen werden opgehaald.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com