Algemeen
Berkelland

23 november 2021

Nieuwe ambassadeur voor HelemaalGroen

Nieuwe ambassadeur voor HelemaalGroen

BORCULO – Voor de stichting HelemaalGroen heeft Berkelland een nieuwe ambassadeur erbij. Zo wordt er nog meer ingezet op het voorkomen en verwijderen van zwerfafval in de gemeente Berkelland.

Postbode Jaime Lebbink uit Borculo ergerde zich tijdens zijn rondes aan de hoeveelheid afval in de berm. Jaime Lebbink: “Als postbode ergerde ik me al heel lang aan dat zwerfvuil. Ik zie wanneer ik mijn ronde doe, geregeld deelnemers van HelemaalGroen die actief zijn, en ook zie ik het positieve resultaat. “Berkelland Doet”, de vacaturebank voor vrijwilligers van de gemeente Berkelland bracht me op het idee me aan te melden bij HelemaalGroen om ze te helpen met PR taken. Fotografie is mijn hobby en ik ken heel veel mensen.”

HelemaalGroen heeft als doel: De omgeving schoonmaken en schoonhouden van zwerfvuil. HelemaalGroen: “Hoe heerlijk is het om een mooie wandeling te maken. Helaas kom je vaker dan je wilt ook zwerfvuil tegen. Plastic bekertjes, flessen, blikjes… Weet je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? En een plastic sixpack houder zelfs na 100 jaar…?  Het plastic valt bij dat afbrokkelen in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren die het opeten in hun maag terecht en daardoor ook in ons eten.”

Advertentie:

Booking.com

Lees ook