Algemeen
Borculo

23 november 2021

Bakkerij Nollen ontvangt het Predicaat Hofleverancier

Bakkerij Nollen ontvangt het Predicaat Hofleverancier

BORCULO / HENGELVELDE – Het familie avontuur begon op 20 november 1921 toen Theo Nollen Sr. en zijn vrouw Johanna aan de Goorsestraat in Hengevelde hun droom verwezenlijkten en de deuren van hun eigen bakkerij openden. Honderd jaar later staan deze deuren nog steeds gastvrij open voor alle dorpsgenoten, omwonenden en klanten op doorreis. Aan het ambachtelijk bakproces is ook niks veranderd, alleen zijn er 325 hardwerkende collega’s, 15 eigen winkels en een grote groep zakelijke klanten bijgekomen.

“Ik voel en weet zeker dat mijn opa en vader onwies trots naast mij hadden gestaan.”, zegt Vincent Nollen zichtbaar emotioneel nadat hij het Predicaat Hofleverancier in ontvangst heeft mogen nemen van Burgemeester Drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel van Gemeente Hof van Twente. Vincent is de derde generatie van de bakkersfamilie en nam het bedrijf in 2000 officieel over. “Dit voelt als een schitterende herkenning en erkenning voor al het harde werken van onze collega’s en familie. Soms bekruipt mij het gevoel dat onze klanten niet weten hoe hard wij met z’n allen moeten werken om hun geniet-, feest- of cadeaumoment in te vullen. Wij staan voor dag en dauw op en maken alles nog op een ambachtelijke wijze met veel handmatig werk, zodat alles tijdig en vers in de winkels ligt. Daarom ben ik mijn collega’s van alle afdelingen en winkels ook zo dankbaar dat wij dit dag in dag uit met elkaar voor elkaar krijgen.”, vult Vincent aan.

Het grote Bakkerij Nollen jubileum feest is vanwege Corona maatregelen verplaatst naar 22 mei 2022, wel is er een puzzelrit met 4 drive-thru’s voor alle collega’s en hun gezinnen. Vincent licht toe: “Wij kunnen dit speciale moment niet zomaar aan ons voorbij laten gaan zonder iets te doen voor onze mensen. Dan maar op een creatieve en ludieke wijze, wij houden allemaal wel van een dolletje, hapje en drankje. Voor onze klanten hebben wij vanaf volgende week ook 3 speciale producten: jubileumbrood van broodartiest Hans Som, jubileumtaart van Heidi winnares van onze bakwedstrijd en een receptenboek met recepten van onder andere meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. Na de feestdagen hebben wij ons jubileumjaar gepland, met allemaal leuke acties in onze winkels. Je bestaat maar één keer honderd jaar en dan moeten wij ook goed uitpakken. Wij hebben er heel veel zin in!”.

De komende jaren zullen in het teken staan van verdere uitbouw van de organisatie en voorbereiding van overdracht naar de vierde generatie. Ties en Wout Nollen de twee zonen van Antoinet en Vincent Nollen, zijn de beoogde schrijvers van het volgende hoofdstuk van een mooi Twents familieverhaal vol lekkere ontbijt, lunch, diner en feestmomenten.

Bekijk meer informatie op https://www.bakkerijnollen.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook