Home » Borculo » Katholieke kerk Borculo sluit de deuren
Algemeen
Borculo
Featured

25 november 2021

Katholieke kerk Borculo sluit de deuren

Katholieke kerk Borculo sluit de deuren

BORCULO – De katholieke kerk in Borculo sluit binnenkort de deuren. Een ingrijpend besluit, weet ook het parochiebestuur. Het sluiting is het gevolg van oplopende kosten, vergrijzing en een gebrek aan vrijwilligers. “Het is financieel niet langer verantwoord om alle locaties open te houden. Bovendien is in veel van onze gemeenschappen sprake van een sterke vergrijzing. Daardoor komt de continuïteit in gevaar.” vertelt waarnemende pastoor Hans Pauw in gesprek met Tubantia.

Bezoekers van de katholieke kerk moeten straks reizen naar één van de andere kerken in de regio. De dichtbij zijnde kerken zijn binnenkort in Lochem of Zutphen. Ook de kerken in onder andere Ruurlo, Hengelo, Vorden en Steenderen gaan binnenkort dicht.

Foto: Google Streetview

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

Booking.com