Algemeen
Borculo
Featured

6 december 2021

Honderd jaar korfbal in Borculo

Honderd jaar korfbal in Borculo

BORCULO – Op 22 januari 1922 werd K.V. Olympia’22 opgericht. Om dit te vieren heeft de korfbalvereniging op zaterdag 22 januari 2022 een receptie/reünie en aansluitend een feestavond gepland. Dit is voor de korfbalvereniging en haar (oud-)leden een mooi moment om terug te kijken naar de prachtige historie en de vele hoogtepunten.

Korfbal in Borculo
“In Borculo en wijde omgeving is onze korfbalvereniging een begrip. Bijna elke leerling van het basisonderwijs in Borculo heeft wel een of meerdere keren meegedaan met het schoolkorfbaltoernooi dat we nu al 50 jaar lang onafgebroken organiseren. Oud deelnemers van toen staan nu langs de lijn hun eigen kinderen aan te moedigen.” Mede hierdoor zijn we een enthousiaste en groeiende korfbalvereniging die de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet

Jubileumjaar
De jubileumcommissie is van plan 2022 in het teken van dit eeuwfeest te zetten. Bezoek aan de zaalkorfbalfinale in AHOY, een familiedag, een korfbalclinic van topspelers, een demonstratiewedstrijd en een passende afsluiting in januari 2023.
“Zo hopen we ook tijdens het komende septemberfeest met minimaal 100 geel-zwarte schutters deel te nemen aan het vogelgooien /-schieten. We hebben de huidige koningin in onze vereniging en dat willen we graag zo houden!”

Campus de Wildbaan
Met de komst van het Staring College naar sportpark de Wildbaan en de daarvoor vereiste verschuivingen kunnen we dit feest niet op ons eigen terrein organiseren maar wijken we uit naar het muziekcentrum aan de Haarloseweg. “De twee kunstgrasvelden die door de herinrichting gerealiseerd gaan worden zijn voor K.V. Olympia ‘22 de spreekwoordelijke kers op de (feest)taart.”

Vanzelfsprekend hopen we dat de mijlpaal op deze dag gevierd kan worden. Indien in verband met corona-maatregelen de feestdag verschoven zal moeten worden, stellen we de korte termijndoelen bij. Maar 22 januari 2022 zal hoe dan ook feestelijk zijn.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook