Algemeen
Berkelland

15 december 2021

Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

BORCULO – Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een tegemoetkoming vanwege de hoge energierekening. Omdat in de media hierover berichten zijn verschenen, ontvangen wij hier vragen over. Hieronder leest u alle informatie die op dit moment bij ons bekend is.

Aanvragen nog niet mogelijk

U kunt op dit moment niets doen. De gemeente en werkleerbedrijf Fijnder wachten nog op wetgeving van het kabinet. Zodra we de regeling kunnen uitvoeren, maken wij bekend hoe u de tegemoetkoming kunt aanvragen. Dit kunt u dan bijvoorbeeld lezen in BerkelBericht in het AchterhoekNieuws op de website van de gemeente en op onze social media.

Eenmalig

De tegemoetkoming wordt eenmalig uitgereikt. Iedereen die er recht op heeft, krijgt hetzelfde bedrag.

Nu problemen met betaling energierekening?

Heeft u nu problemen met de betaling van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier om een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet en dreigt u afgesloten te worden? Bel dan naar Voormekaar, het sociale wijkteam van de gemeente Berkelland. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0545-250 300 (maandag tot en met donderdag, 9.00 tot 12.00 uur) of via het e-mailadres info@voormekaar.net.

Tekst: Gemeente Berkelland

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook