Algemeen
Borculo

20 december 2021

Jubileum editie OVM DEO loop groot succes

Jubileum editie OVM DEO loop groot succes

BORCULO – Ruim 275 deelnemers hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 40e editie van de OVM-DEO loop. Al om 10 uur vertrokken de eerste 30 trailrunners voor hun 40 kilometerloop door de regio. Om 13:00 uur was het vervolgens de beurt aan de jongste jeugd die vol enthousiasme de 1.5 kilometer volbrachten, onder aanmoediging van de Ruurlose Reurpop mascotte Rupo. De jongste deelnemer was slechts 3 jaar oud!

Nadat de kids allemaal hun medaille bij de finish hadden ontvangen werden in 4 sessies de overige deelnemers weggeschoten voor hun afstanden. Als laatste vertrokken de fitwalkers. De OVM-DEO loop had hiermee een primeur. Niet eerder werd deze groep als apart onderdeel meegenomen in een crossloopwedstrijd in de regio.

Voor alle winnaars was gezorgd voor een prijs, en voor alle deelnemers lag er vanwege het jubileum een goodiebag klaar, die gevuld was met producten van de sponsoren.

Voor aanvang van de jubileumeditie werd Fons te Plate uitgebreid in het zonnetje gezet door  Bas Dibbelink van de organisatie. Fons is de eerste 25 jaar mede organisator geweest van de DEO loop en de laatste 15 jaar altijd vrijwilliger gebleven. Een welverdiende attentie voor één van de grondleggers van de DEO crossloop in de Dijkhoek.

Het parcours was dit jaar door de modder zwaarder dan anders, desondanks kreeg de organisatie weer veel complimenten voor de schitterende route. Rond 15:30 uur waren de laatste deelnemers terug en kon de organisatie beginnen met opruimen.

Nieuw in deze editie waren de 40 kilometer-trailrun op GPX en de fitwalk van 9.2 kilometer. Gelet op de positieve reacties na afloop is de kans groot dat dit komend jaar bij de 41e editie weer wordt herhaald.

Alle uitslagen en foto’s zijn te vinden op de website van v.v. DEO, www.vvdeo.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook