Algemeen
Borculo

30 december 2021

Borculose jeugdzorginstelling maakt muziek met House of Pop

Borculose jeugdzorginstelling maakt muziek met House of Pop

BORCULO – House of Pop (HoP) is een samenwerking aangegaan met de Borculose jeugdzorginstelling D3 om de opgevangen jongeren muziekles te geven. De jongeren die bij D3 verblijven, kunnen (tijdelijk) niet thuis wonen. Het doel is om de jongeren meer te betrekken in de Borculose gemeenschap en om, middels muzikale vorming, een uitlaatklep voor hen te vormen. De kinderen die worden opgevangen bij D3 komen namelijk uit andere plaatsen en hebben hierdoor weinig binding met Borculo. Initiatiefneemster Karin van D3 zocht contact met Robin Messink en zij startten de samenwerking met een tweetal activiteiten met dank aan de financiële ondersteuning van Stichting Dromen Durven Doen.

In oktober bezocht HoP de D3 huizen in Borculo en verzorgden de docenten een tuinconcert voor de jongeren. Bij het kampvuur mochten de jongeren verzoeknummers aanvragen en zo leerden de docenten en jongeren elkaar kennen. De volgende activiteit was een workshop bij de popschool aan het Jonkerspad in Borculo. Hier kregen de jongeren een rondleiding en mochten ze daarna verschillende instrumenten uitproberen. Deze avond werd afgesloten met een mini concert van de docenten.

Na deze kennismaking zijn de jongeren begonnen met lessen bij HoP. House of Pop hoopt ook voor deze kinderen een omgeving te kunnen creëren waar ze in hun eigen tempo muzikaal kunnen ontwikkelen. Robin Messink (eigenaar House of Pop Borculo): “Muziek maken kan een belangrijke uitlaatklep zijn. Wij geloven dat plezier het belangrijkste aspect is voor iedere muzikant, ongeacht het niveau of doel”. Ook D3 vind dit een belangrijk aspect: “Voor onze kinderen is het zó belangrijk om bezig te zijn met het ontdekken en ontwikkelen van hun interesses en talenten”, aldus Karin van D3.

Kijk voor meer informatie over beide organisaties op www.d3.nl en www.houseofpopborculo.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook