Algemeen
Borculo

25 januari 2022

Stichting HIER heeft interesse in voormalige Leo-Stichting

Stichting HIER heeft interesse in voormalige Leo-Stichting

BORCULO – Stichting HIER heeft de wens om zich te vestigen aan de Slotlaan 1-1a, 2 en 3 in Borculo, ook wel de voormalige Leo-Stichting genoemd. Op deze locatie wil Stichting HIER een dagbestedingsmogelijkheid, woonruimte (groepswonen) en 20 woningen voor haar cliënten realiseren. Het college van B&W staat hier positief tegenover.

Stichting HIER wil haar plan in twee fasen ontwikkelen. In de eerste fase willen zij Slotlaan 2 en 3 in gebruik nemen voor circa 28 cliënten. Het college vraagt Stichting HIER dit verder uit te werken.

Stichting HIER is een zorgorganisatie die zich inzet op gezinshuiszorg, verblijfgroep en wonen met focus op zelfstandigheid. Ze helpt cliënten met alle hulpvragen zowel op (psycho)sociaal-, maatschappelijk en dagbestedingsgebied. In Winterswijk is Stichting HIER al jaren midden in een woonwijk gevestigd waar ze haar dagbesteding (ongeveer 800 m2) en vier crisiswoningen heeft.

Burgemeester Joost van Oostrum: “We zien dit als een logische ontwikkeling voor de invulling van enkele leegstaande panden”. De komst van Stichting HIER zal voor de buurt wel even wennen zijn. “Dat begrijpen we. Alles wat nieuw is, is spannend. We moeten oog hebben voor dat gevoel. Dat heeft tijd nodig. Maar we merken ook dat als mensen elkaar ontmoeten, er een klik kan ontstaan. Ik hoop dat we dat hier ook gaan meemaken. Daar heb ik alle vertrouwen in”.

Het college van B&W wil in principe medewerking verlenen aan de plannen, maar er moeten nog wel een aantal stappen worden gezet, voordat de plannen definitief doorgang kunnen vinden. Dat betekent dat Stichting HIER aan de slag gaat om haar plannen verder uit te werken en te bespreken met onder andere omwonenden. Ook moeten de procedures voor de benodigde vergunningen worden opgestart.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook