Algemeen
Berkelland

28 januari 2022

Militaire oefening 31 januari tot en met 11 februari

Militaire oefening 31 januari tot en met 11 februari

BORCULO – Het ministerie van Defensie houdt van 31 januari tot en met 11 februari 2022 een oefening. De oefening speelt zich af in delen van de provincies Overijssel en Gelderland. De militairen oefenen ook in het noorden van Berkelland. Er doen 80 militairen en 19 diverse voertuigen mee.

Het doel van de oefening

De militairen houden een oefening waarbij hun verkenningsgroepen getraind worden. Zij oefenen het verkennen van routes en objecten en het inrichten van waarnemingsposten. De militairen overnachten op verschillende locaties verspreid over het gebied. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Ze gebruik wegen en terreinen

De eenheid oefent op het militaire oefenterrein bij ’t Harde en in het genoemde gebied.  De eenheid verdeelt zich over het hele oefengebied en vermijdt daarbij de bebouwde kom. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Er is extra aandacht voor COVID-19

Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector. Ze is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving en de reeds opgedragen missies uitvoeren.

Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid).

Heeft u schade?

Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan:

  • Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht
  • Per telefoon 030-2180420
  • Per e-mail: Jdvclaims@mindef.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook