Algemeen
Borculo

11 februari 2022

Vacuumtester & Stichting Repair Café: ‘Minder stofzuigers weggooien’

Vacuumtester & Stichting Repair Café: ‘Minder stofzuigers weggooien’

BORCULO – Vanaf vandaag zal stofzuigerplatform Vacuumtester Stichting Repair Café gaan ondersteunen. Lezers worden geïnformeerd over Repair Café ’s bij hen in de buurt, als een stofzuiger kapot blijkt te zijn. Hiermee wil de onafhankelijke stofzuigersite bijdragen aan het verminderen van het onnodig weggooien van stofzuigers en een steentje bijdragen aan een beter klimaat.

Elke dag worden er stofzuigers weggegooid die hoogstwaarschijnlijk nog gewoon gerepareerd hadden kunnen worden. Dat is niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Veelvoorkomende stofzuiger problemen kunnen namelijk in veel gevallen eenvoudig opgelost worden.

Robbert Tigchelaar, oprichter van vacuumtester: “Wij krijgen geregeld vragen binnen over problemen met stofzuigers. Van een stofzuiger die opeens veel lawaai maakt, tot een stofzuiger die helemaal niet meer zuigt.” Het probleem is vaak eenvoudig te verhelpen, maar op afstand ondersteunen bij een reparatie wordt lastig: “We hebben verschillende gidsen geschreven met hulp bij stofzuiger reparties, maar even meekijken is onmogelijk”. vervolgt Tigchelaar.

Vacuumtester ging op zoek naar een partij die mogelijk ondersteuning zou kunnen bieden bij het repareren van stofzuigers die nog prima mee kunnen. Stichting Repair Café kwam al snel voorbij als de ideale partner.
Repair Café: Hulp bij het repareren van stofzuigers

Stichting Repair Café organiseert gratis bijeenkomsten om samen apparaten te repareren. Op locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om aan de slag te kunnen. Ook zijn er reparateurs aanwezig met verschillende vaardigheden om te ondersteunen bij reparaties.

“Stofzuigers zien we heel vaak”, vertelt Martine Postma, die het Repair Café-concept in 2009 bedacht en sindsdien wereldwijd verspreidt. “Ze staan al jaren in de top 3 van meest populaire producten in het Repair Café. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring met allerlei stofzuigerproblemen. In veel gevallen kunnen die goed worden verholpen. Kom dus vooral langs als jouw stofzuiger een mankement heeft.”

Op de website van vacuumtester wordt op er verschillenden relevante plekken verwezen naar de website van Repair Café. Hiermee attendeert vacuumtester haar lezers op de mogelijkheid om de stofzuiger mogelijk te laten repareren. Daarnaast heeft vacuumtester een financiële partnerbijdrage geleverd.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook