Algemeen
Borculo
Featured

11 februari 2022

Ideeën gezocht voor voormalige waterzuiveringsterrein

Ideeën gezocht voor voormalige waterzuiveringsterrein

BORCULO – Denkt en bouwt u mee aan een groene, bijzondere woonwijk in Borculo? Een wijk in een duurzame omgeving waar we goed wonen en leven combineren met zorg en omkijken naar elkaar? En waar iedereen welkom is en waar mensen zich plezierig, veilig en gezien voelen? De gemeente Berkelland, ProWonen, Careaz en Waterschap Rijn en IJssel willen graag samen met u kijken of het voormalig waterzuiveringsterrein in Borculo hier een geschikte plek voor is.

Natuurlijk voor iedereen!

We willen weten wat u in een nieuwe, natuurlijke woonwijk belangrijk vindt en waar u enthousiast van wordt. Inwoners, lokale en maatschappelijke ondernemers, buurtverenigingen, zorgaanbieders, onderwijs en alle andere Berkellanders zijn van harte welkom op 24 februari.

Meld u zich daarom snel aan voor de online schrijfsessie!

U bent welkom om op 24 februari in een interactieve online schrijfsessie van een uur mee te denken over deze nieuwe wijk. Tijdens deze bijeenkomst geven we kort een toelichting op onze ideeën, maar zijn we vooral benieuwd naar uw suggesties en adviezen. Deze kunt u in de bijeenkomst, schrijvend, met ons delen via de chat.  De uitkomsten hiervan vormen een belangrijke inbreng voor het haalbaarheids­plan dat we dit jaar willen afronden. Dit plan geeft antwoord op de vragen of we kunnen bouwen, hoe en wat er kan worden gebouwd en voor wie. Ook worden de oplossingen aangedragen voor de meerwaarde van wijk: meer aandacht voor gezondheid in een groene omgeving waar we omkijken naar elkaar.

Aanmelden is eenvoudig

Op 24 februari houdt de gemeente vier sessies van elk een uur. Iedere sessie heeft plek voor 25 deelnemers. Stuur een mail naar natuurlijkwonen@gemeenteberkelland.nl en vermeld bij welke sessie u aanwezig wilt zijn:

  • bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden voor de sessie van 16.30 tot 17.30 uur OF voor de sessie van 20.00 tot 21.00 uur.
  • Inwoners kunnen zich aanmelden voor de sessie van 15.00 tot 16.00 uur OF voor de sessie van 18.30 tot 19.30 uur.

Wanneer u bij de deelnemers hoort, ontvangt u per mail een link naar een Microsoft Teams vergadering en informatie over de intenties van de vier organisaties. Doe het snel en in ieder geval voor 21 februari, want VOL = VOL!

Foto: Google Maps

Advertentie:

Booking.com

Lees ook