Algemeen
Borculo
Featured

22 februari 2022

Nieuwbouw van 19 nieuwe appartementen in Borculo

Nieuwbouw van 19 nieuwe appartementen in Borculo

BORCULO – Het college van B&W wil meewerken aan een plan voor de bouw van 19 appartementen op de hoek van de Lichtenhorst/Spoorstraat in Borculo. De appartementen kennen een mix van grootte en zijn geschikt voor meerdere doelgroepen.

Het verzoek is ingediend door bouwcombinatie Van Wijnen / Oude Wolbers. Het plan bestaat uit 3-laags koopappartementen voor verschillende doelgroepen, ook voor ouderen die graag dichtbij de voorzieningen van Borculo willen wonen. Er is een gezamenlijke binnenplaats waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.  

Wethouder Maikel van der Neut over de plannen: “Met deze plannen krijgt die toegang naar het centrum een impuls en de uitstraling die past bij de stad Borculo. Het gebied heeft een lange tijd braak gelegen. De appartementen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen, hiermee komen we tegemoet aan de plaatselijke woonbehoefte van Borculo.”

Vervolg

Er zijn meerdere gesprekken gevoerd om het plan beter te maken, bijvoorbeeld een mix van woning grootte, bezonning, groen, stedenbouwkundige opzet en het parkeren. Het college kan nu instemmen met dit principeverzoek, waardoor de initiatiefnemer het plan verder kan uitwerken. De definitieve afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.  Er moet ook nog een bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

Foto: Google Maps

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook