Algemeen
Borculo
Featured

24 maart 2022

Openluchtspel Borculo kiest andere voorstelling wegens oorlog Oekraïne

Openluchtspel Borculo kiest andere voorstelling wegens oorlog Oekraïne

BORCULO – Door de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Oekraïne heeft de organisatie besloten om het openluchtspel “Strijd voor Vrijheid” niet door te laten gaan. Er is gekozen voor een ander openluchtspel. Dit is “Generatie vol sensatie” geworden.

Generatie vol sensatie

In dit openluchtspel wordt het alledaagse leven neergezet op de boerderij van de familie Huisman in de Achterhoek, anno 2022. Het is een interessant en humorvol openluchtspel over de ontwikkelingen in de huidige melkveehouderij, waar niet alleen serieuze zaken een rol spelen, maar door invulling van eigentijdse gebeurtenissen, humor ook een groot aandeel heeft.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Het verhaal

Demente Oma Stina geeft behoorlijk wat deining en legt tevens een behoorlijke claim op de hele familie. Vader Freek en Moeder Agnes proberen als dragers van het gezin, het geheel in goede banen te leiden. Vader Freek heeft aangegeven, dat hij rond zijn 65e wil stoppen met melken. Twee zonen, Rob en Dennis, hebben allebei ambitie om het ouderlijk bedrijf over te nemen. Echter er zijn nog wel eens meningsverschillen….. Opa Gerhard heeft zo zijn eigen gedachten….en blijft geheimzinnig. Dochter Dian studeert in Amsterdam, en neemt van daar uit twee vrienden mee. Dan zijn er nog de vrienden van Rob en Dennis die samen de jonge generatie op het huidige platteland typeren. De zonen en dochter met hun vrienden hebben een ontmoetingsplek bij een “keet” op het erf, waar ze bij elkaar komen om te chillen, te kletsen en feestjes te vieren. Buurman Hendrik met zijn vrouw Bertha zijn nog wat van de oude stempel, bovendien is Bertha erg nieuwsgierig en bemoeizuchtig. Toch is het buurman Hendrik die uiteindelijk met een hele belangrijke mededeling komt, wat veel losmaakt bij jong en oud. Hoe gaat de familie hier mee om ? Of zorgt dochter Dian nog voor een verrassing…? Is de tijd rijp om het stokje over te dragen aan de nieuw generatie?

Hoe een en ander zich ontwikkeld, kunt u zien in “Generatie vol Sensatie”, een mooi eigentijds openluchtspel met veel humor en spektakel. Maar ook de serieuze onderwerpen komen aan de orde.

De regie blijft in handen van Gerrit Kers en de datums blijven 15, 16, 20, 22 en 23 juli 2022

Advertentie:

Booking.com

Lees ook