Algemeen
Berkelland

23 maart 2022

Eerste editie Berkel Run van Billerbeck tot Zutphen

Eerste editie Berkel Run van Billerbeck tot Zutphen

BORCULO / ZUTPHEN – Enthousiaste hardlopers worden uitgenodigd om op zondag 24 april 2022 mee te doen aan de mooiste, grensoverschrijdende estafette in het westelijke Münsterland en de Achterhoek: de „Berkel Run 2022“. Deze 1e editie wordt georganiseerd door Sportvereniging DjK Coesfeld.

De route gaat over 114 km van de bron van de Berkel in Billerbeck (D) tot aan de monding in Zutphen (NL). De start is bij zonsopgang op de Kolvenburg in Billerbeck. In Duitsland wordt vervolgens het mooie Berkeldal gevolgd langs de Berkelsteden Coesfeld, Gescher, Stadtlohn en Vreden. Daarna gaat het in Nederland verder via Rekken, Haarlo, Lochem, Almen tot aan de finish bij de prachtige Berkelpoort in Zutphen.

De estafette over de volledige afstand van Billerbeck naar Zutphen is opgedeeld in 9 etappes van 10 – 18 km. Wie een kortere afstand lopen wil kan zich ook aanmelden voor de middellange estafette over 5 etappes met (her)start in Vreden of de korte over 2 etappes met (her)start in Lochem. Deelgenomen wordt in teams van respectievelijk 9, 5 of 2 personen. Iedere loper wordt vergezeld door een teamgenoot op een fiets, loper en fietser van een team mogen onderweg met elkaar wisselen. Daardoor worden de langere etappes voor meer mensen haalbaar.

Naast de verzorging met water & fruit bij de wisselpunten en bij de finish krijgen alle deelnemers ook een sportshirt. Dit is bij het inschrijfgeld inbegrepen. Voor aanmeldingen én actuele informatie, zie de QR code of de website: https://deberkel.info/berkel-run.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook