Algemeen
Borculo

1 april 2022

Grootste mini LEGO rampenstad ter wereld

Grootste mini LEGO rampenstad ter wereld

BORCULO – LEGO IncidentenCity is een bijzondere mini rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt. Bezoekers kunnen aan een wedstrijd meedoen; de prijsvraag “zoek de 23 incidenten”. De City heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

De City is net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en sommige zelfs te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn veel incidenten zoals; een kat in de boom, een woningbrand, de tram die op een walvisstaart belandt en de windval van Leersum.

IncidentenCity.nl is inmiddels een hele educatieve en actieve vorm van brandweeredutainment. Bijzonder leerzaam en uniek qua entertainment. Het educatieve deel leert kinderen dat het brandweervak veelzijdig- en uitdagend is. De brandweer wordt bij heel veel incident ingezet. Het doet veel meer dan alleen een poes uit de boom halen of een brandje blussen. Het entertainment gedeelte is de uitgeschreven laagdrempelige prijsvraag “zoek de 23 incidenten in IncidentenCity” Voor elke bezoeker, ongeacht de leeftijd, heeft het wedstrijdelement in combinatie met het zien van te winnen LEGO brandweer set een enorme aantrekkingskracht: “ik wil meedoen”. Ongemerkt scholen de deelnemers zich gaandeweg door de zoekopdrachten van de prijsvraag. Men leest de vraag, zoekt het incident op, herkent het, deelt dit met elkaar, zoekt het op in het deelnameformulier en vult de letter in. Dit herhaalt zich 23 incidenten. .
Na afloop van de zoektocht en het uitschrijven van de slagzin, is het beeld van de brandweer op een unieke wijze bijgesteld. Kinderen (en ouderen) worden daarmee op een eenvoudige en vooral actieve speelse wijze in contact gebracht met het vak van brandweer. Zij zullen immers de brandweerman /-vrouw zijn van de toekomst.

De architecten en bouwers zijn Evert de Graaf en de inmiddels gepensioneerde brandweermannen André Overeem. Zij bouwen in eigen vrije tijd al vanaf 2004 de incidenten zoveel mogelijk natuurgetrouw na van foto’s voor de rampenstad. Zij zien kans om hobby en missie tot een unieke en actieve edutainment vorm te smeden.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook