Algemeen
Borculo
Featured

1 april 2022

In beeld: 25 jaar doedelzakken in Borculo

In beeld: 25 jaar doedelzakken in Borculo

BORCULO – Afgelopen zaterdag vierde Highland Valley Pipes & Drums uit Borculo haar 25-jarig jubileum. Het doedelzakavontuur begon in 1997 zonder enige kennis of ervaring met de doedelzak maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste pipe bands op het vasteland van Europa.

De vereniging telt inmiddels meer dan 100 leden. Zowel de allerkleinsten als leden van het eerste uur waren afgelopen zaterdag aanwezig op het jubileumfeest. De dag begon met een plechtigheid waarbij stil werd gestaan bij de ontwikkelingen die de vereniging de afgelopen 25 jaar heeft gemaakt. Waar het ooit begon met zelfgemaakte kilts, speelt de vereniging nu op de grootste concertlocaties in Europa met Music Show Scotland. Daarnaast heeft de vereniging sinds september 2020 als één van de weinige pipe bands op het vasteland een eigen jeugdopleiding; de zogenaamde Highland Valley Juvenile Pipe Band. De plechtigheid werd afgesloten met een fotoshoot van de band, aangeboden door de leden van Highland Valley en gemaakt door fotografe Jeannette Arends.

Na de plechtigheid was het jubileumfeest openbaar toegankelijk voor publiek. Naast een foto expositie, videopresentatie en informatiestand deed de vereniging ook optredens die dankzij het mooie weer buiten plaats konden vinden. En dat was maar goed ook, want de parkeerplaats stond propvol met bezoekers. Al met al een succesvolle feestelijke dag die werd afgesloten met een besloten feest voor de leden van de vereniging.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Foto: Jeannette Arends
Foto: Jeannette Arends
Foto: Jeannette Arends
Foto: Beerten Events

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook