Home » Algemeen » Twaalf nieuwbouw woningen op hoek De Heure en Barchemseweg
Algemeen
Borculo
Featured

7 april 2022

Twaalf nieuwbouw woningen op hoek De Heure en Barchemseweg

Twaalf nieuwbouw woningen op hoek De Heure en Barchemseweg

BORCULO – Het college van B&W wil meewerken aan een plan voor de bouw van 12 koopwoningen op de hoek van De Heure – Barchemseweg in Borculo. De woningen zijn twee-onder-één-kap woningen, kennen een mix van grootte en zijn geschikt voor meerdere doelgroepen.

Het verzoek is ingediend door Van Grootheest Projekten. Het plan bestaat uit 12 woningen, ook voor ouderen die graag aan de rand van Borculo willen wonen. Het plan kent een groene opzet met ruimte voor water. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd om het plan beter te maken, bijvoorbeeld een mix van woning grootte, levensloop bestendigheid, groen, stedenbouwkundige opzet en de verkeersveiligheid.

Vervolg

Het college kan nu instemmen met dit principeverzoek, waardoor de initiatiefnemer het plan verder kan uitwerken. De initiatiefnemer betrekt ook de buurt bij het uitwerken van de plannen. De definitieve afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.  Er moet ook nog een bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

Booking.com