Algemeen
Berkelland

7 april 2022

Meer bloemrijk gras in de kernen

Meer bloemrijk gras in de kernen

BORCULO – Dit jaar worden in Borculo, Ruurlo en Rekken diverse gazons omgevormd naar bloemrijk gras. In Eibergen, Neede en Beltrum is vorig jaar al gestart met het omvormen van gazons naar bloemrijk gras.

In Borculo worden de volgende locaties omgevormd tot bloemrijk gras: Needseweg, Oude Needseweg, gedeelte park bij gemeentehuis, achter Eikenlaan, Marktstraat, Morsmanhof langs de sloot, Barchemseweg, Graaf Wichmanstraat, Hogenweerd, Markerichter/Elbrink, Ruurloseweg.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Waarom bloemrijk gras?

Gemeente Berkelland wil het groen zoveel mogelijk ecologisch gaan beheren. Dit moet zorgen voor meer natuurwaarde in de kernen. Door gazons om te vormen naar bloemrijk gras zijn er meer kansen voor diverse dieren en planten in de kernen. Denk aan vogels, vlinders en bijen. Ook willen we zo werken aan een beter ecologisch evenwicht zodat er meer natuurlijke vijanden komen van de eikenprocessierups.

Hoe wordt het onderhouden

Bloemrijk gras in de kernen wordt 2 keer per jaar gemaaid. De gemeente heeft hiervoor een speciale machine aangeschaft, die het afgemaaide gras direct meeneemt. De ontwikkeling van bloemen zal geleidelijk zijn. Op enkele zichtplekken zullen bloemen worden ingezaaid om bepaalde soorten te stimuleren. Ook als er bloemen worden ingezaaid, duurt het een jaar voordat er echt een bloemrijker resultaat te zien is.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

1e meter langs verharding blijft gazon

Langs voetpaden en fietspaden wordt de 1e meter als gazon gemaaid. Ook veldjes die bedoeld zijn om te spelen blijven als gazon gemaaid.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook