Algemeen
Borculo

25 april 2022

Jimmy’s langs voor sport en spel bij v.v. Reünie

Jimmy’s langs voor sport en spel bij v.v. Reünie

BORCULO – Afgelopen woensdagmiddag was er een doelgroep van de jongerenorganisatie  Jimmy’s die  een cognitieve achterstand hebben bij v.v. Reünie te gast  om deel te nemen aan sport en spel oefeningen. Nadat deze groep afgelopen maanden al kennis gemaakt hadden met de sporthal ’t Timpke en schietvereniging Diabolo was nu v.v. Reünie aan de beurt.

Een groep van 7 kinderen met diverse begeleiders  hebben onder leiding van Geri Elschot en Rene Overgoor een leuke middag gehad. Deze kinderen hebben een motorisch achterstand  op leeftijdsgenoten zonder beperkingen.  De leerlingen zijn echter sociaal en maken snel contact met onbekenden. Ze vinden het ook fijn dat de trainers deelnemen aan alle oefeningen

Nadat ze welkom waren geheten door Geri en Rene werden diverse oefeningen met en zonder bal gedaan. Verrassend hoe ze hier mee om gingen. Na de inspannende oefeningen moest er eerst even gepauzeerd worden met een verfrissing.

Na de pauze werd het spel “de boze wolf in het bos “ gespeeld dat bijzonder in de smaak viel bij de kinderen. Er werd veel gelachen en plezier gemaakt en is voor herhaling vatbaar.

Tevens een welkome aanvulling naast het G-voetbal op het voetbal complex. Het moet mogelijk zijn dat Iedereen kan sporten op zijn of haar niveau.

Een initiatief dat door diverse wildbaanverenigingen van Campus De Wildbaan samen met de Gelderse sportfederatie hebben opgepakt en verder ontwikkelen.

Iedereen was naderhand van mening dit vaker te moeten doen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook