Algemeen
Borculo

2 juni 2022

Veteranendag gemeente Berkelland

Veteranendag gemeente Berkelland

BORCULO – Na 2 jaar is het dan eindelijk zover dat de gemeente Berkelland en het Platform Veteranen Berkelland weer een Veteranendag kunnen organiseren. Corona/Covid-19 heeft in die periode de boel behoorlijk op z’n kop gezet.

Met veel geluk zijn we het vorig jaar erin geslaagd om, samen met de gemeente, de muziekvereniging Volharding en ’t Timpke, het uitgestelde Vrijheidsconcert door de Johan Willem Frisokapel alsnog te houden. Nu kan dan ook de Veteranendag voor de gemeente Berkelland weer plaatsvinden.

Traditioneel wordt de Veteranendag gehouden op de kazerne Kamp Holterhoek in Eibergen. Dit jaar zal dat op 15 juni plaatsvinden. De uitnodiging aan de veteranen is inmiddels verstuurd en de inschrijvingen komen langzaamaan binnen. De sluitingsdatum voor is officieel 06 juni, maar veteranen die zich nog niet hebben aangemeld worden hierbij opgeroepen dat alsnog te doen. De organisatoren kijken er naar uit om eenieder weer te kunnen begroeten, de verloren kameraden te herdenken, maar ook lekker bij te praten en te genieten van het Indisch buffet dat ook bij deze traditie hoort.

In het verschiet ligt nog de Nationale Taptoe in de AHOY te Rotterdam. Sinds enkele jaren organiseert het Platform Veteranen Berkelland een busreis naar de speciale veteranenontvangst die voorafgaat aan de Taptoe. Bij voldoende deelname zal dat ook dit jaar het geval zijn.

De Nationale taptoe vindt plaats van 09 tot en met 11 september. De speciale veteranenontvangst is op vrijdag 09 september. De ontvangst vindt plaats vanaf 11.30 uur, waarna u met (oud) collega’s, onder het genot van een goede lunch, weer kunt bijpraten. De lunch is, net als het bijwonen van de voorstelling, bij de toegangsprijs inbegrepen. Voor meer informatie kunt terecht op de website van de Nationale Taptoe.

Iets verder kijkend staat in oktober de Sunset March in Nijmegen op het programma. De Sunset March is de dagelijkse wandeling na zonsondergang over de nieuwe Waalbrug ter herinnering aan de 48 Amerikaanse militairen die sneuvelden tijdens de oversteek van de Waal in het kader van Operatie Market Garden. Ook hiervoor kunnen veteranen, die zich hiermee verbonden voelen, aanmelden bij het bestuur. Bij voldoende deelname zal ook hiervoor een bus worden ingezet.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook